torsdag 23. september 2010

Maur

Store mengder bladlus i høstgule bjørker ga noen brukbare motiv. Tusenvis av maur vrimlet rundt på greinene og tok for seg av maten. Rent bortsett i fra de vanlige utfordringene med nærfoto og bevegelige insekter, var det nok antall maur i buksa som overrasket meg mest. De dukka opp jevnt og trutt utover kvelden, lenge etter avsluttet fotografering. Ingen av de beit, så de hadde fått god oppdragelse.

6 kommentarer:

 1. Har prøv maur i buksa jeg også. Det var dårlig suksess.
  Men bildene dine er derimot en fornøyelse. Utrolig fine farger og fint lys.
  Flotte komposisjoner også. Liker best bilde nr 1. Du viser nok engang god kreativitet.

  Tommy S

  SvarSlett
 2. Fin serie Espen.
  Men, det er noe som skurrer, veit ikke helt hva. Kanskje bakgrunnen fanger litt mye oppmerksomhet, og kanskje mauer'n burde framstått skarpere. Men har man et slikt sted mauer'n holder seg kan man jo bruke tid, så lenge mauer'n ikke biter, og jobbe mer med motivet.

  Stein

  SvarSlett
 3. Takk for kommentarer!

  Mauerne er nok ikke knivskarpe nei. Fikk ikke brukt stativ fordi det ikke var høyt nok. Dermed ble det frihånd, med alle de ulemper det kan medføre. Min erfaring med motlys og nærbilder er at dette også gir litt soft uttrykk, særlig hvis det ikke er snakk om rene siluetter. Prøvde noen bilder med blits med det ødela hele bildet og det fine lyset forsvant.

  Personlig synes jeg ikke uskarpheten er særlig forstyrrende, da det var stemningen jeg ville prøve å formidle. Derfor liker jeg bakgrunnen som den er, selv om den selvfølgelig er dominerende i disse bildene. Synes uansett det er gøy å prøve å lage bilder som er nye for meg, og gjerne andre også hvis man er heldig. :-)

  Som jeg tidligere har sagt er det veldig fint med forskjellige tilbakemeldinger, og konstruktive innspill. Det er det man lærer av!

  SvarSlett
 4. Hei Espen! Jeg syntes du leverer noe nytt her, virkelig fine bilder. Syntes mauren ser nesten gjennomsiktig ut, slik den fremstår på kvisten. Bakbelysningen i gult gir bildet et ekstra løft. Disse bildene passer seg med litt soft, det gir et fint uttrykk som jeg likte veldig godt. Grattis med fin serie.
  G

  SvarSlett
 5. Kult. Fin liten historie du har fanget. Lys og farger er knall, fine utsnitt i tillegg.

  SvarSlett
 6. Takker så mye, Gjermund og Stig Børre!

  SvarSlett