søndag 18. april 2010

Blåveis

Var ute en tur i går for å ta litt blåveisbilder. Enkelte steder var skogbunnen helt blå. Hvitveisen dukket også opp her og der, men det var det blå som dominerte. Fint så lenge det varer. Snart er det borte...






8 kommentarer:

  1. Blått og fint. Syntes bilde nr. 1 og 2 er best. Bilde 2 hakket over bilde 1, og det kommer nok av at du der får en noe mørkere bakgrunn som gjør at jeg får solid fokus på bladene. Syntes bestandig slike bilder blir best når man får en mørkere diffus bakgrunn. Det skal gjerne bare til et par cm. flytting av kameraet før bakgrunnen er der. Det er noe av det spennende med makro. Dette er nok en smakssak og svært individuelt. Bra!

    SvarSlett
  2. Er også greit fornøyd med de to første. Nr 2 er nok det jeg liker best av disse. Har ikke veldig mye erfaring med blomsterfoto, så det er gøy å prøve seg litt fram. Planen her var å forsøke og lage bilder av blåveis jeg ikke hadde sett maken til før, eller i hvert fall unngå de helt klassiske og rett-på bildene.

    Grunnen til den lyse bakgrunnen på flere av bildene er at kameraet var helt på bakken og bildet ble tatt skrått oppover. Er ellers enig med deg at blåfargen og konturene av blomsten kommer bedre fram med mørkere bakgrunn.

    Takker så mye!

    SvarSlett
  3. Fin serie. Liker bilde nr.1, 4 og 5 best.
    Fin gjentagelse i bilde nr.1 - bilde nr.4 det samme, mens bilde nr.5 inneholder en del symbolikk. "Nytt liv av daude gror" eller hva det nå står i sangen...

    SvarSlett
  4. Hei Espen.

    En flott serie du har tatt av Blåveisen her.
    Skal jeg velge, så blir nr 1 favoritten. Et meget flott macrofoto.

    Knut Børge

    SvarSlett
  5. Nr 1 og nr 5 er de to mest interessante synes jeg. Nr 1 er ganske trad, men riktig dekorativ, fint komponert og pen å se på. Nr 5 er noe helt annet - en litt pjuskete blåveis som kommer fram fra det visne fra året før.

    SvarSlett
  6. Mange takk for gjennomtenkte kommentarer!

    Gøy at dere forstod hva tanken bak det siste bildet var. Planen var å forsøke å formidle dette med nytt og skjørt liv som kjemper seg opp i gjennom fjorårets avfall. Den blåveisen var også den minste jeg noen gang har sett, på størrelse med en 10-øring omtrent.

    SvarSlett
  7. Flott serie. Nr.1 liker jeg aller best.

    SvarSlett
  8. Fin serie, nr 5 som den klart beste. Den ser stakkarslig ut, ensom stikker den hodet opp og har ingen andre å leke med

    SvarSlett