mandag 29. mars 2010

Glupske typer

Hva gjør man når alle de "farlige" fulgene glimrer med sitt fravær? Jo, man fotograferer måker! Jeg kan dessuten skrive under på at minst én av måkene hadde krumt nebb og utrolig lange klør... Det så i hvertfall sånn ut på avstand. Matlysten var også helt på høyde med de "skumle" fuglenes, om ikke enda større. Vi hadde ikke fisk å kaste ut så vi brukte makrell i tomat. Det funka dårlig. Måtte over på lapskaus og trøndersodd før måkene gadd å stupe. Her er det intelligens og nedarvede instinkter som gjelder. Man kaster ikke bort energi på småtterier, og særlig ikke makrell i tomat. Grunnen er nok at boksene er litt vriene å åpne, og at tomaten så lett lager stygge flekker i fjærdrakta hvis man er uheldig å søle. Det mente i hvert fall flere av de innfødte vi snakket med.

Omsider var det tid for hjemreise. En lang og farefull ferd i gjennom dyp leire, vårflom og villdyr på alle kanter begynte. Flere steder opplevde vi temperaturer helt ned mot null grader. Flere steder var snøen dyp og isen utrygg, av og til tråkka vi i gjennom og ned på gressplenen under. Det stinka av råttent fjorårsgress og våt bakke. Maten tok snart slutt og håpet om å komme hjem før det ble mørkt ble stadig svekket. Vi byttet på å tråkke løype. Klarte på et vis å holde motet oppe. Og plutselig kunne vi skimte bilen langt der fremme! Sjelden har noen blitt så glade for å se en møkkete Ford Focus. Pent parkert på parkeringsplassen i sydenden av Østensjøvannet.

Nesten alt dette er sant. :-)


Først et par luftige bilder.




Et par bilder til av barske fugler og diffuse betraktere. Man holder seg på klokelig avstand.


3 kommentarer:

  1. Skjønner du hadde en tøff tur i villmarka ved Østensjøvannet, godt du kom deg trygt ut igjen!

    Likte godt det andre av disse bildene.

    Stein

    SvarSlett
  2. Ja det var en utrolig tøff dag i villmarken! Bare flaks gjorde at vi kom oss tryggt tilbake til bilen;)

    Bilde nr 2 faller best i smak. Liker disse enkle linjene og den hvite bakgrunnen. Litt usikker på bilde nr 3 her. Lurer på om det hadde blitt litt tøffere om måka hadde tittet ned mot deg. Dua synes jeg blir litt rotete i hjørnet. Men jeg synes bildet har et godt potensiale. Siste bildet synses jeg blir litt tamt, skulle heller likt å se det du tok når hun i rød jakke ruslet over.

    Bjørn-Egil

    SvarSlett
  3. Nr 2 er nok min favoritt også. Mye pga det Bjørn-Egil sier. Samtidig liker jeg historien i det første bildet, og rekken av måker som vil ta maten fra den første.

    Når det gjelder de to siste bildene er dette litt sånn prøv-og-feil. Har flere med kun måka, og hvor den ser litt andre veien. Men valgte dette for å kombinere det med det nederste bildet. Litt samme type bilde med uskarp skapning oppe i hjørnet.
    Når det gjelder det siste bildet var det mest et forsøk på å lage et stokkandbilde jeg ikke hadde fra før.

    Kan legge ut det med rød jakke som BEB etterlyser.

    Takker uansett! Mye bra synspunkter!

    SvarSlett