onsdag 16. juni 2010

Øyenstikker


Var ute en tur i dag med mål om noen øyenstikkerbilder. Har ikke forsøkt meg noe særlig på slike insekter tidligere. Men dette var gøy! Og utrolig utfordrende fotogafering! Skikkelig test av både tålmodighet, reaksjon, koordinasjon, språkbruk og psyke...

Brukte  EF 200mm f/2.8 og EF 300mm f/4 håndholdt i dag. Tar gjerne imot tips til utstyr eller teknikker som kan prøves ut. Er vel mellomringer og konverter som er naturlig å sjekke ut, enten sammen eller hver for seg. Kanskje stativ med Wimberley-hode kan funke også? Blits glemte jeg å ta med i dag. Tror det kunne funka i enkelte situasjoner også. Skal nok gjøre flere forsøk i løpet av sommeren, for dette fikk jeg sansen for.







4 kommentarer:

  1. Ja, til å være første gangen må jeg si du lykkes godt :-) Bilde 2 blir spesielt bra på grunn av bakgrunnen, som er diffus og soft i hele flaten.

    Språkbruk og psyke :-) Prøvde du å snakke de til deg, for deretter å psyke øyenstikkerne til å stå stille he,he...

    SvarSlett
  2. Hei Gjermund!
    Har da noen bilde av disse fra før, men ikke fluktbilder i noen særlig grad. Så det var moro med en økt i sola i dag.

    Når det gjelder språkbruken var det vel en kombinasjon av håpefull overtaling og lavmælt banning i sivet... De holder seg jo aldri lenge nok på samme sted til at man rekker å finne dem igjen i søkeren, og fokusere kan man i hvert fall glemme! Gikk bedre etter hvert, men så mange sjanser er det lenge siden jeg har kastet bort. :-)

    SvarSlett
  3. Bra til å være første forsøk ja. Jeg liker også bilde nr. 2 best. Ingen forstyrrende bakgrunn der. Det er jo lett, spesiellt i solskinn å få et forstyrrende element i bakgrunnen. Særlig her når det er vansakelig planlegge komposisjonen 100%.

    SvarSlett
  4. Hei Bjarne!
    Takk for at du tar deg tid til en kommentar, setter stor pris på konstruktiv kritikk! Enig i at planlegging i forhold til komposisjon er nærmest umulig med disse modellene foran kameraet ja...

    SvarSlett