lørdag 16. juni 2012

Bevegelse og farge

Noen bilder fra arkivet.
Har alltid likt slike bilder som flyter ut og gir et litt uvanlig utseende, eller gir intrykk av fart og bevegelse. Ofte kan det være greit å se hva motivet er, i hvert fall til en viss grad. Andre ganger kan det bare flyte ut og la hver og én tolke hva de ser.

Teknikken med laaang lukkertid bruker jeg på det meste av motiver med en eller annen form for bevegelse i seg. Dyr eller fugler kan ofte bli mer interessante å betrakte når de ikke er typiske artsbilder. Liker godt å lage slike bilder av motorsport også, mye på grunn av de sterke fargene og de rene linjene som ofte forekommer langs banene.
Her et par eksempler; øverst F1 fra Monza i Italia, bilde 2 og 3 er fra Paul Ricard-banen i Sør-Frankrike. Denne banen er forresten helt rå å fotografere på grunn av alle de fargede mønstrene utenfor kjørebanen!





























Så noen bilder som flyter enda mer ut. Med ND-filter går det greit å få til lukkertider ned mot 1/8 sekund, selv i den sterke sola. Med farten på disse bilene rekker man bare noen få bilder før bilen er langt forbi...
Det blir selvsagt lang mellom bilder det er verd å spare på, men jeg synes resultatet når man lykkes veier opp for alt som går i bøtta.
F1 fra Monza:































søndag 10. juni 2012

søndag 3. juni 2012

Kjerag og dalstrøka nedenfor

Det er mange forskjellige måter å få sterke opplevelser i naturen på.
For min egen del liker jeg bedre å gå enn å henge...